De sector Kunst & Cultuur zit in zwaar vaarwater. Overheden zijn niet meer zo scheutig met het toekennen van subsidies. Dat is een understatement. Werd het mes er maar ingezet, dan zou er tenminste nog een stukje overblijven.

Aanvraag
In plaats daarvan worden subsidies compleet van tafel geveegd. Structurele subsidies worden gehalveerd en projectsubsidies komen te vervallen. Er is minder te verdelen. Wil je als culturele organisatie nog ergens aanspraak op kunnen maken, dan moet je wel met een ijzersterk plan komen. De aanvraag, die een stichting of vereniging moet doen bij een fonds, is erg moeilijk. Het invullen van de verplichte formulieren is ronduit ingewikkeld en het samenstellen van het pakket aan bijlagen een hels karwij. Maak je als ondeskundige een kleine fout, dan zijn je kansen op een bijdrage verkeken. Garanties voor een toekenning zijn helaas onmogelijk te geven. De redenen voor afwijzingen grenzen soms aan het onvoorstelbare. Met deskundige hulp vergroot je in ieder geval je kansen.

Fondsen
Inmiddels hebben onze adviseurs grote ervaring opgedaan met het indienen van subsidieaanvragen bij o.a. Gemeenten, Provincies, het Fonds Podium Kunsten, het Rabofonds en meerdere particuliere fondsen. Meestal blijkt een project niet volledig subsidiabel. Het is dan ook zeker aan te raden om de mogelijkheden voor crowdfunding te bekijken. Ook onze aanvragen worden lang niet altijd gehonoreerd, maar we kunnen uw kansen wel vergroten.

Neem contact op met een van onze consultants om de mogelijkheden te bekijken.